Eucerin vs. Dermalogica

Primerjala sem dva proizvoda; obarvani kremi za obraz.
Klik na spodnja linka vas pripelje na stran proizvajalca, kjer je opis izdelka, podatki o sestavinah in ostale informacije.

Eucerin Sun Creme ima zaščitni faktor 50, obstaja samo en odtenek, ki je precej močno obarvan. Primerna za občutljivo kožo, vsebuje licochalcon, ki služi kot antioksidant.

Dermalogica Sheer Tint ima zaščitni faktor 20, v treh odtenkih, obarvanost je lahka. Hidratantna krema, ki vsebuje železov oksid za obarvanje, aminokisline in hialuronsko kislino ter ekstrakt oreha, ki služi kot antioksidant.

Obstojnost obeh je dolga/kvalitetna. Dermalogica se vpije hitreje kot Eucerin, vendar je vpojnost obeh dobra. Občutek po nanosu Dermalogice je zelo lahkoten, vtis žametnosti kože, prehod med kožo, kjer je krema nanešena in tisto, ki ni, je neviden. Medtem, ko je Eucerin bolj težka in mastna (to laično pripisujem visokemu zaščitnemu faktorju), prehod med kožo kjer je krema nanešena je precej opazen.  Razlika je občutna tudi pri izpostavitvi na vročini, saj je pri potenju ob predhodnem nanosu Eucerinove kreme občutek na obrazu neprijetnejši kot pri Dermalogici. Večina se vas bo spotaknila ob ceno – cena za 40ml Dermalogice je še enkrat višja od cene 50ml Eucerina, predvidevam da predvsem zaradi sestavin in dejstva, da je Dermalogica bolj negovalna krema za vsakdanji nanos, Eucerin pa sončna (bolj poletna), tako da pravzaprav kremi nista povsem primerljivi. Hkrati je veliko odvisno tudi od vašega tipa kože (moja je pretežno suha in precej občutljiva).

Končna razsodba – če imate temnejšo, občutljivejšo polt in želite močno zaščito pred soncem je Eucerin vsekakor bolj primeren za vas. Vsem ostalim pa absolutno priporočam Dermalogico.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s