Nanizanke. Nove, novejše, kakorkoli.

Zopet sem se (da, samo zaradi tebe, naključni obiskovalec) spravila nad bolje ocenjene  (8,0+) TV serije preteklega in letošnjega leta. Izkupiček je pisan kot jesenski listi. Če ste zamudili povzetek iz leta 2011 in sredine 2012 si lahko oddahnete, saj ste si prihranili nekaj dni buljenja v ekran. ;)

Komedije in podobni wannabe-ji:

Wilfred – Frodo v normalnem filmu. No, fant je malce izgubljen in želi storiti samomor, ki pa se ponesreči. Od takrat naprej se s sosedinim psom zelo dobro razumeta. Predvsem zato, ker je v njegovi glavi kuža velik prav toliko kot on, v človeški podobi, oblečen v pasji kostum. Ker ima ta pasja podoba tudi dar govora se začneta družiti. Sem morda rekla v normalnem filmu? No ja, malo je blodnjav. Pff, moram reči, da ko pogledam tale sestavek tole ni preveč dobra reklama…

Workaholics – trije odrasli moški,  ki bi zavoljo zabave naredili vse, tudi osramotili drug drugega na nivoju, ki ni prav nič prijateljski. Traparije in žur na kubik. Pravzaprav me spominjajo na družbo, ki jo poznam.

Awkward – neka MTV komična zadevca, najstnica, srednja šola, neporazum ob nesreči in punca je zaznamovana, da je želela storiti samomor. Pravzaprav klasične srednješolske težave, malce začinjene s pridihom nečesa, kar naj bi bil aktualno obnašanje ameriških najstnikov. Baje.

Akcija/realnost

Boss – nova politična nanizanka. Po 20 minutnem gledanju, ko sem se prepričala, da bo tema v večini politika sem sklenila, da bo to edini ogledani del. Spletke, disfunkcionalna družina, glavni igralec pa ugotovi, da ima neozdravljivo progresivno bolezen, ki ga bo kmalu zadela v polnem spektru. Meh.

Arrow – po petih letih življenja na samotnem otoku brodolomca rešijo ribiči. Asimilacija nazaj v urbano okolje je presenetljivo enostavna, tip je na otoku dobro treniral (hkm) in se naučil tudi zavidljivega parkourja. S sabo je prinesel očetovo skrivnost (le-ta ni preživel), začne se tipično pogrevanje starih zamer in reševanje neporavnanih računov. Ta neobrita verzija tipčka ni slaba.

Last Resort – ameriška podmornica s posadko, ki šteje 150 glav dobi ukaz za napad na Pakistan. Uprejo se in si takoj pridobijo nevarne sovražnike – lastno državo. Zasedejo otok in grozijo z napadom na prestolnico, če se jim ne pojasni zakaj je ukaz za izstrelitev jedrskega izstrelka prišla po sekundarnem kanalu, saj ne verjamejo, da je ukaz legitimen. Ah. Vmes je padla ocena že na 7,9. Nuff said.

Switched at Birth – najstnica ugotovi, da njeni starši niso njeni biološki starši, skupaj pridejo do zaključka, da so jo zamenjali ob rojstvu. Seveda najdejo “zamenjanko”, ki živi z materjo v malce manj premožnem okolju, v želji da bi se zbližali se začnejo družiti, kar pa je zaradi razlik v pogledih in gmotnem stanju pogosto težaven opravek.

PS. Nobene od nanizank nimam namena gledati še naprej. Niso navdušile.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s