Vikendajanje

Ta mesec je ekstrakurikularno bogat. Dve razstavi, eno izobraževanje in dve predstavi. Pa sem mislila, da se bo začelo vse počasi umirjati. Podvigi v zimskih mesecih (na seznamu jih je že kar nekaj) vključujejo izdelavo domačega pralnega detergenta in mehčalca. Moj test (več o tem v nadaljevanju teksta) je pokazal tudi občutljivost na pralne praške. In živalsko dlako. Woo-hoo.

Nad sejmom Ambient sem malce razočarana (tako, da si ne zasluži lastne objave). Korita, žaluzije, vhodna in notranja vrata, laminati, nekaj nezanimivih kavčev, Spinalis in masažnih stolov. Pričakovala sem več modernih dizajnov notranjega pohištva in norih idej za opremljanje. Najbrž sem zgrešila sejem. Sem pa prvič v živo videla 3D printer, sedaj mi je bolj jasno kako ta zadeva deluje.

Ujela sem tudi BIO v zadnjih izdihljajih, objava sledi v naslednjih dnevih. Udeležba takih zadev solo sploh ni tako depresivna kot sem mislila. Ker sem se spomnila tako pozno (i.e. zadnji dan) nobeden od bližnjih ni bil zainteresiran. V želji po ogledu sem se odločila iti sama, kar je imelo svoje pozitivne plati – nobeden me ni čakal, niti upočasnjeval. Idealno.
Ob povratku sem nekaj časa čakala na avtobusni postaji Rusjanov trg, kjer sem opazila, da iz enega izmed stanovanjskih blokov skozi okno prostora v cca 6 nadstropju seva najbolj neonska roza, ki sem jo kdaj videla. Občutek je bil tak, da je cela soba obdana s kupom pink neonk. Nenavaden prizor, še posebej ob mraku.

Ob generalki sem našla izvide nekega diagnostičnega pregleda izpred dveh let. Zlepljeni eritrociti zaradi preveč zaužitih živalskih proteinov. Odločila sem se, da končno nekaj naredim v tej smeri. Torej že obstoječi nizkoglutenski dieti pripenjam še nizkoproteinsko (v oziru beljakovin živalskega izvora, kar bo svojevrsten izziv, saj sem zavzeta porabnica jogurta, mleka, jajc in perutnine).

Levo: kakšna bi morala biti mikroskopska slika eritrocitov. Desno: moje dejansko stanje.
Očitno je med levimi poskakujočimi, brezskrbno agilnimi in desnimi lenuhi velika razlika. Posnetek spominja na bakterije ali kak virus. Eh.

Ukrepi?
Izdolbena pečena jabolka z nadevom iz brusnic, datljev, mletih mandljev in žličke medu.


Bučke z nadevom iz sojinih kosmičev, paradižnika in čebule. Priloga bulgur.


Sok iz sliv (Fructal). Precej okusno glede na pričakovanje.

Zanimivosti v testiranju: med update-om enega izmed programov na PC-ju se mi je vrinil še poskusni Tune-Up 2013. Po dvodnevnem testiranju izgleda zadeva solidna. Mi pa je posledično povzročila težavo z BS predvajalnikom, ki jo moram še rešiti:

Tečnosti:
V soboto mi je postalo jasno, da ne dobivam sms-ov. Po klicu na center za naročnike, kjer so mojo situacijo posredovali tehnični službi sem ostala ravnodušna, še posebej, ker me po dnevu in pol še vedno nobeden ni poklical nazaj. Vmes sem težavo že rešila, da sem preprosto izklopila gsm in ga vklopila nazaj. In dobila vse sms-e od srede dalje. :S

Tudi optik v Metalki je počasen, mineva namreč že deseti dan od kar sem dala očala v izdelavo. Ja, za 50% znižan okvir in precej osnovna stekla sem še vedno odštela 93€. Kako bi skozi prišla s 42€ subvencije ZZZS se mi ne svita.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s