Tenerifi – Playa de las Americas

Urejanje aranžmaja preko Odklopa je potekalo brez problema. Zapletlo pa se je pri prevozu do letališča na Dunaju, to je bilo namreč edino ponujeno letališče, ki je bilo v oddaljenosti manj kot štirih ur vožnje z avtomobilom. Nobeden od prevoznikov ni ponujal tega prevoza, pa čeprav je večina imela na svoji spletni strani oglaševano, da vozijo na to destinacijo. Ko sem poslala povpraševanje so mi pri več ali manj vseh odgovorili, da na tisti dan prevoza na Dunaj ni. To je bilo seveda po tem, ko sem aranžma že rezervirala. Na koncu sem se po divjem enotedenskem iskanju po internetu odločila, da bo najbrž bolje, da se s kolegico gor zapeljeva z osebnim avtomobilom.

Štart v soboto, 22.9. ob 6h iz Ljubljane, da bi bile zagotovo na letališču ob 11h. Ob vseh avstrijskih odsekih na katerih delajo (vsakič po cca 12 kilometrov) je bilo to še čudež. Ja, vozim bolj počasi, saj se v majhnih avtomobilih počutim manj varno. Povprečna hitrost je bila okoli 115 km/h. Parkirali sva na oddaljenem parkirišču, kjer je tedensko parkiranje 60€, v nasprotju s tistim na letališču, kjer bi tako parkiranje stalo okoli 105€. Prevoz z brezplačnim shuttlom do letališča je trajal 15 min, saj se je ustavljal na večih postajališčih pred letališčem. V vrsti na check in-u sva bili ob 11.08. Austrian airlines, en topel obrok, en prigrizek in nekaj rund pijače. Točen prihod na južno letališče Tenerifov. Tam nas je na stojnici pričakal predstavnik nemške agencije, ki naju je usmeril na pravi avtobus za prevoz do hotela (20 min). Prijetna vročina ob izhodu iz letališča.

1. dan
Pozno popoldanski prihod. Razpakiranje, čilaksanje na obali, po večerji (ki se nama ni zdela najbolj okusna), sprehod po obali (devetkilometrska promenada).

2. dan
Plaža, kjer so neumorno utrujali prodajalci sadja, pijače in ponudniki masaže, po kosilu bazen, kjer sva s težavo našli dva prosta ležalnika, večerna pijača (najbolj odvraten koktejl, kar sem ga kdaj imela priložnosti piti). Vroče.

3. dan
Siam park – vodni park. Zabavne vožnje, srednja gneča. Bazen z ogromnimi valovi.

4. dan
Rent a car okoli otoka – Santa Cruz, La Laguna, Puerto Cruz, manjša naselja na višini 1000+ m. Vreme je bilo na otoku zelo različno. Na jugu smo imeli več ali manj sel čas sonce, z nekaj oblaki (pravijo da že 2 leti ni deževalo), na severu pa precej oblačno z deževjem ter bolj suhim zrakom.

5. dan
Obala, svaljkanje.

6. dan
Loro park – živalsko/botanični vrt. Orke, delfini, ptiči, tjulnji, …. Drsna tla, naredila sem par semi špag. Ujeli sva vse tri predstave in moram reči, da nikoli več ne grem na kaj podobnega. Nisem niti malo podobna masi ljudi v avdituriju, ki je nad vsakim trikom burno ploskala in vzdihovala. Tisti delček mene iz otroštva je preživel in med prvo izmed predstav butnil ven (takim zadevam se ponavadi izogibam na daleč, hkrati sem podzavestno razvila sistem ignoriranja, ki pride v poštev ob srce parajočih prizorih).

*Strelicija

7. dan
Vulkan El Teide, tura v nemškem jeziku. K sreči je bila vodička španka, tako da je v nemščini govorila dokaj počasi in z enostavnimi besedami. Ni je bilo težko razumeti, le v roku 15 min je šla večini potnikov na živce s svojo nedodelano izgovorjavo in večimi neustreznimi mašili (ja?, m? in podobno). Dvignili smo se na cca 2.800m, prehodili vulkansko planoto.
Zvečer pa v zrihtan lokalček, kjer si dobil rahel občutek, da si zašel v mafijski teritorij, večina natakarjev je govorila rusko. Deep house, chill ambient, na višjem nivoju. Nobenega na plesišču.

8. dan
Priprava na odhod.

Kritike:

  • Pri prehodih za pešče sva bili prijetno preseneči nad olikanostjo voznikov, vsak je nemudoma ustavil pred prehodom.
  • Vsak dan morska ponudba pri  kosilu in večerji.
  • All Inclusive hotela s tremi zvezdicami ni alles inkluziv v pravem pomenu. Veliko stvari je izključenih, pravtako je ponudba bolj skopa. (No, vsaj nisva imeli priložnosti, da bi se neprimerno poredili). Temu bi se lahko reklo polni penzion z ekstra ponudbo pijač (toplih in brezalkoholnih iz avtomata ter lokalnih alkoholnih pijač, vina in piva).

  • Agencija je ponujala izlete le v nemškem jeziku. Razumljivo, vendar bi naju na to morali prej opozoriti.
  • Pred izletom na vulkan nas niso obvestili, da je potrebno na licu mesta doplačati za prevoz z gondolo.
  • Promotorji pred bari (popolna angleščina) so prav tako tečni kot prodajalci sadja & pijače na plaži, kjer nisi imel niti za 5 min miru, da bi v miru bral ali pa zakinkal.
  • Najbolj žurerski del Tenerifov je bore žalosten, saj se edini klub (kjer so vrteli glasbo po mojem okusu) zapre že ob 24h, odprt pa je le 1x na teden (nedelja). Ostali lokali so odprti dalj, vendar mi ni bilo do raznih kitarskih, unplugged in podobnih šabaklov.
Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s