Warriors Dance Festival

WDF je potekal na soboto, 15.9.2012 v Beogradu na Kalamegdanu (tehnično gledano na površini pred njim). Karta: 25€.

Avantura se je začela v petek zvečer na železniški postaji v Ljubljani. Vlak je odpeljal ob 21h, ocenjen prihod v Beograd je bil naslednje jutro ob 7h, vmes pa dve mejni kontroli. Luksuz spalnika, ki to morda sploh ni bil naju je s kolegico prišel 15€ v eno smer. Res pa je, da sva bili v spalniku za 3 osebe ves čas le midve. V Beograd smo prispeli po planu. Dopoldanski obisk pri lokalcih, kajmak, kruh in paradižnik z okusom. Kratek sprehod  po mestu in triurni popoldanski spanec v hostlu v katerega so nama prijazno dovolili že ob 12h, namesto dogovorjenih 14h. Prikupna sproščena skupnost je dala vtis, da naju čaka poseben večer, saj je večina obiskovalcev že nestrpno pričakovala dogodek. Hostel je bil od Kalamegdana oddaljen pičlih 500m.

Začelo se je ob 17h, midve sva se odločili za odhod okoli 20h, kar se je kasneje malce zavleklo zaradi posedanja v parku pred Kalamegdanom in pitjem “visokokakovostnega” vina iz kartona. Ob 22h sva bili po daljšem pohajkovanju (saj kot večina nisva vedeli kje je vhod na prizorišče) kočno le na pravi točki. Kontrola torb, za vstop ni bilo pretirane gneče.

Timeline glavnega odra:
18:00 Kill Me Laser
18:45 Hex
20:00 Lollobrigida
21:30 Caspa
23:00 Zane Lowe
00:30 The PRODIGY
02:45 Skrillex
04:30 Chase & Status (DJ set) & MC Rage (slot je bil nadomeščen s Feed Me)

Prišli sva nekje sredi seta Caspa, ujele tudi Zane-a, ki naju je obe imresioniral s svojim izborom, energijo in entuziazmom. Med tremi odri se je dalo normalno premikati, razočarala pa me je ponudba za točilnim pultom. Kup brezalkoholnih pijač (hvalabogu, nič nimam proti), nekaj vrst piv in vodka. Promocija Burn-a, Burn vodka je bila 250 din, če bi naročila samo vodko bi me prišlo 200 din. Mešanica se je krepko peljala mimo običajne. Po dveh takih sem se odločila, da nakup ni več smiseln in sem obupala nad pijačo ter se raje posvetila glasbi. Ko sta ostala odra utihnila smo vedeli, da je čas za highlight večera. Gneča pred glavnim odrom je postala večja, premikanje pa kmalu zelo otežkočeno.

Nastop je bil fenomenalen, priporočala bi se sicer za manj svetlobnih efektov in malo manj uporabe f*** besed. Vse ima mejo, če je vsaka druga beseda ista kletvica pa je ta kmalu dosežena. Zvrstile so se vsi najbolj znane uspešnice, tudi nekaj novih komadov, ki jih ne poznam. Množica je norela, skakala, valovala. Navdušenje je bilo očitno. Takko kot je Zane Lowe v svoji oddaji naslednji teden komentrial – Beograjčani imajo do skupine Prodigy poseben odnos, glede na to, da tam nastopajo že tretjič ali četrtič.
Takoj po zaključku headlinerjev se je množica razkropila nazaj še na ostala dva odra. Ko je prišel na vrsto Skrillex se je bilo možno po prizorišču lažje premikati. Stric me ni preveč zagrel (sploh pa ne njegovo pol-falsetno kričanje med komadi),  od njegove produkcije mi je všeč le collab z The Doors, presenetil pa me je remix The Fresh Prince-a. Pohvaljen.
Za Feed Me (ki je zamenjal Chase & Status na glavnem odru) po šestih urah ni bilo več motivacije. Kot večina, sva se odločili, da je čas za premik v spalne sobane.

Če budilka ne bi zvonila ob 11.30 bi krepko prespali check-out. K sreči sva se potem lahko še vedno zdrževali v skupnih prostorih hostla, ker sta bila na voljo tudi 2 kavča, ter zunanji prostor, kjer se je bilo mogoče zlekniti. Ob 15h sem to možnost pridoma izkoristila in za kako uro zaprla oči. Nato še sprehod po Skadarliji, kosilo in počasen odhod na železniško postajo. Start ob 21.30, prihod ob 7.30, direktno v službo (odsvetovano :P ). Povratni spalnik ni imel rolete, delovala ni nobena bralna lučka. Naj več nikoli noben v moji bližini ne začne teme zakaj se več ljudi ne vozi z vlakom. Za 106€ bi pričakovala, da so osnovne zadeve urejene tako kot je treba.

Finančni povzetek:

Karta 25€
Hostel 16€
Vlak 106€
Hrana/pijača cca 30€

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s