Kritika EDM

Tole je bilo sprva mišljeno kot dodatek Vikendajanju, pa sem ugotovila, da se je malce raztegnilo, hkrati se ne bi dobro zlilo z ostalim tekstom, zatorej:

Če mi želite dvigniti pulz mi začnite razlagati kako je elektronska glasba  “skoz eno in isto” aka 10 sekundni sampel na repeat. Ne maram glasbenih imbecilov, predvsem ker sama ne kritiziram drugih zvrsti, saj se zavedam, da je v vsaki nekaj edinstvenega in zanimivega. V vsako se je potrebno poglobiti in jo začutiti. Resno. Elektronska glasba je kreativna in dinamična, razvijajo se novi pod-žanri. Produkcija ni  tako enostavna, kot bi si nekdo mislil. Ok, lahko je, če želite narediti komad, ki ga bo na spletu poslušalo 5 ljudi.
Če nadaljujete s klišejem, da so na party-ju itak vsi zadrogirani, da lahko poslušajo tako glasbo in plešejo nanjo lahko pričakujete mentalni šamar. Kar nekaj dogodkov v zadnjih par mesecih je povzročilo konkretne debate na to temo. Recimo Madonnina uvertura na Avicii-jev UMF nastop, kjer se je kasneje razvila zanimiva debata. Tega podpihovanja mnogi ne podpirajo, pa čeprav je zvezda vse zanikala. Vseeno je posploševanje ponavadi slaba izbira.
Razumem osebno opredeljenost, da se elektronske glasbe ne posluša, tako kot mojo izbiro, da določenih zvrsti ne poslušam, ker mi perprosto niso všeč. Nikoli pa ne zaničujem niti označujem katere kot smeti.

The act of judging another person reflects vastly more on the person judging than the person being judged.


Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s