Jadranje: dnevnik

Ne, nisem še razpakirala.

Potovanje se je začelo na železniški postaji. Po nakupu karte za vlak (če ne bi bila dovolj pozorna, bi po pomoti dobila karto za Kresnice namesto do Brežic) mi je prijazni gospodič v Mac-u v termos lonček namešal kombinacijo kave in kakava. Pred odhodom od doma sem si na odslužen mobilec (od zadnjega jadranja vzamem s seboj le stare gsm-je ;) ) naložila najnovejši Pete Tong set in sem bila good-to-go.
Endorfinčki so mi streljali okoli kot nevtrini v Cernu, miks navdušenja, pričakovanja in veselja. Občutek začetka popotovanja, avanture. Železniška postaja je bila polna, vsi odhajajo nekam, domov, na počitnice, kakorkoli. Zlila sem se z njihovim tokom.
Sredi te ekstaze ugotovim, da s seboj nisem vzela konkretne doze sončne kreme ampak same testerje. Zavijem še v DM ob postaji in kupim maksimalno možno zaščito. Še vedno sem imela 10 min do odhoda. Ob želji, da zapišem občutke, ki so se porajali v meni se zavem, da sem pozabila tudi na pisalo. Šment.
Na vlaku sem se razkomotila, pila kavo, poslušala PT in brala Global. Vsakih nekaj minut sem se ozrla na uro, kot da bo to pospešilo tek časa. Čeprav je bila vožnja z vlakom udobna in točna sem si čimprej želela prihoda v Brežice. Čakal nas je še prvi nakup hrane in start v Kaštelo.

Uro pred prihodom v marino smo punce na zadnjem sedežu v avtu postale precej žejne. Po treh skupnih pofejkanih mojito koktejlih (beli rum + sprite) smo končno prispeli. V marini smo najprej zavile v lokal na wc, potem spile še eno hitro pijačko, jaz sem jim po nesreči uletela še v kuhinjo, tako da se je prvi dan začel odlično.

Drugi dan smo dopoldne štartali za uvalo Šešula na Šolti. Brezvetrje, motoriranje. Kres na obali, piknik, kvazi spoznavni žur. Bondanje znotraj ekipce uspešno. Po konzumaciji sfaljene sangrije (nismo dobili jagod) pa še boljše.

Tretji dan smo krenili proti Hvaru, ugoden veter, neugodni valovi. Kar nekaj ljudem je bilo slabo. Kosilo smo zaključevali med odhodom iz zaliva kjer smo se sidrali (tri naše jadrnice so že odhajale, bili smo zadnji) ravno ta dan, ko so bili največji valovi. Jedli smo pri treh do štirih beauforjih, tako, da večina ni mogla dokončati tistega na krožniku, saj je bilo težko zadeve zadržati v želodcu. Napaka.
Eden izmed sojadralcev si prisluži naziv Zlata ledvička s pokončanim Stock-om. Needles to say, da je obležal v kajuti.
Gradski vez, ki nima wc, kaj šele tuša. No, obstaja en pri trgu, ki je seveda plačljiv. Drugače pa lepo mesto.
Zvečer žur na kopnem in krst. Dobro podkrepljeni.

Četrti dan Bol, Zlatni rat & koktejlčki. Se vidi, da še ni sezona, veliko lokalov je zaprtih. Veter. Surferji so razturali.

Peti dan povratek v marino. Motoriranje. Party na čolnu. Izkoristili woofer do konca, prav tako alkohol, ker je bilo treba pospraviti zaloge. Pred vhodom v marino pa še uglašen zborček slovenskih popevk. Lepo smo se drli.

Šesti dan, odhod ob 9h, kava v marini in kosilo v Zadru.

Random vtisi:

 • Na barki nikjer ni bilo pravilno izpisano ime jadrnice. Na krmi je pisalo Swettie, na podkvici Swweettie, edinole winch je imel pravilno napackano z markerjem – Sweetie. Cukrčki kakopak.
 • Na štedilniku je delala samo 1 rinka, pa še to po vsakokratnem 5 minutnem zezanju. Druga ni hotela goreti. Po parih dnevih sem dobila navdih in uredila, da je po posegu delovala tudi druga. Tuš na krmi je puščal, tako, da nam je že prvi dan steklo pol tanka vode, ostale pol pa še med tem, ko je pumpa bila primorana biti prižgana.
 • Presenečena sem, da nekateri ne dojamejo, da je jadranje bolj asketski dopust (izvzemši obiskov restavracij na otokih ;) ). Naša ekipca je bila zelo kohezivna in nismo komplicirali. Fantje so se odlično odrezali, hitro smo se povezali in cel čas zafrkavali. Nobeden se ni prevrnil iz jadrnice, se nam je pa skipper namočil s padcem iz čolna.
 • Pojmovanje žura je zelo relativno in subjektivno. Nekateri menijo, da je to posedanje in pogovarjanje ob pijači. Zame je to debatni krožek. Žurka? Glasna muzika, osvežilne in manj osvežilne pijače, predvsem pa ples, če imate srečo pa še bonus – kakšna trapasta nedolžna oslarija.
  Znanec iz Londona je zanimivo zaobjel idejo – čez podaljšan vikend so se šli z družbo zabavati, v soboto je eden pristal na urgenci z 10 šivi, eden se je hm… ponečedil v hlače (upam da od smeha), zadnji večer pa so jih vrgli iz lokala s hitro prehrano. TO je žurka. ;)
 • Splača se zapeči polno tortico CD-jev, priporočam naslednji lineup za popoln dan:
  – zjutraj začneš z Enigmo,
  – preideš na Jamiroquai-ja,
  – preko Kalkbrennerja narediš most do
  Strawberry Delight (pussy edition)*,
  – nato Trance Away*,
  – Kaskade set iz Coachell-e,
  – Hed Kandi 2012 set,
  Strawberry Delight (40% edition)*,
  – postopoma do Cut me some slack* (Umek),
  Drum me some of that bass* miksa.
  *Nazivi CD-jev so prišli z navdihom ob sestavljanju playliste. Skrbno izbrani posamični komadi glede na opisano zvrst, nobeden starejši od pol leta. Pohvaljena. :D
  S seboj sem nenamenoma vzela glasbo na 4 medijih: CD, zvočnik (micro kartica), gsm in USB ključ. Nekaj pove o meni, ne? ;)
 • Statistika: osem ljudi, 4 polni dnevi, trinajst litrov žganice, nevštevajoč piva in vina seveda.
 • Lepo je priti domov in ugotoviti, da so te ljudje pogrešali in ti taisti talajo objemčke. ♥

Verjeli ali ne, nisem naredila ene same slike. Vsi ostali so tako pridno škljocali, da nisem videla potrebe. Ponavadi se potem vedno nabere par GB tega materiala in je pregledovanje že tako naporno. Spodaj je vse, kar mi je uspelo poklikati zadnji dan, pred odhodom v Zadru.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s