Nove nanizanke, vredne ogleda

Seznam nanizank 2011 s spletne strani tv.com in imdb.com.

Na imdb.com sem preverila vse in si ogledala najbolje ocenjene. Priporočam lahko (ocena 8.0 ali več):

  • Person of Interest, v bistvu Burn Notice meets less Sci Fi Minority Report. V nanizanki imata glavno vlogo “brezdomec”/vojni veteran in poslovnež (modelček iz Losta, ki igra Ben-a kar nekaj časa malo iritira, potem pa se navadiš). V pilotu ni špice in moraš čez epizodo sam dojeti za kaj gre, v naslednji epizodi pa ti delo olajša špica, kjer vse razložijo. Vseeno se mi zdi, da se brezdomec prehitro sestavi skupaj, zaupa tujcu, zgodba se prehitro začne. Tipček iz Losta ima očitno resen heksenšus, ki čez pilot ne popusti, hkrati pa še nek ortopedski problem, za katerega bomo zagotovo izvedeli vzrok v kasnejših delih. Čez prvih nekaj delov nanizanke zmenja kar nekaj korekcijskih očal, med drugimi identična, ki jih je imel v Lost-u.
  • Suits, malo drugačna odvetniška nanizanka, seveda s prodigijem, ki je poleg tega še nadvse okusen. Prva sezona serije se je to leto že iztekla.
  • Homeland, tema je national security, kakopak. Po osmih letih ujetništva v Iraku se narednik vrne domov, agentka CIE meni, da nekaj skriva. Ljubka Julija, doktor iz Chicago Hope-a in rdečelasec, za katerega se ne morem spomniti od kje mi je znan. Čakam, da postane jasno zakaj ima Julija prstan oziroma kaj se je zgodilo z možem. Šparajo za kasneje, ko bo scenaristom zmanjkalo idej.
  • Once Upon A Time – igrata lepotički iz Big Love in House-a, kasneje zasledimo tudi Gus-a iz Breaking Bad. Potrebno je spregledati bizaren začetek pilota (pravljica) in vmesne podobne fleše ignorirati oz. sprejeti z odprtim umom (vsake toliko časa se vrne nazaj v pravljico). Brez teh delčkov je serija čisto vredu in pretežno zanimiva, pravljični deli jo naredijo malce nedolžno. Odlična za dan na katerega sem jo gledala (sem namreč zbolela). Žal ne pričakujem, da bo serija trenutni rating obdržala.
  • Revenge – igra Rebecca iz serije Brothers & Sisters, že v tisti seriji ji nisem prav nič zaupala, v tej pa je njen lik še toliko bolj psihotičen. V pilotu smo priča njeni poroki, ki se razplete z umorom ženina, nato nas zgodba pelje slabe pol leta v preteklost. Spletkarska, fiksirana z določenim ciljem, želi demolirati vse na njeni poti do tja. Predana je cilju – uničevanju življenj, ki so privedle do tega, da je bil oče zaprt zaradi zločina, ki ga ni storil, ona pa prepuščena sistemu in kasneje poboljševaljnici. Zgodba se priročno bolj in bolj zapleta. Gossip Girl meets evil Desperate Housewives.
  • Shameless – oče alkoholik, ki ima 6 otrok, prva že mlada odrasla ženska, zadnji nekajletni otrok. Prigode in težave s katerimi se srečujejo v hiši, ker zmanjkuje denarja za račune in hrano, kjer prispevajo tudi mlajši izmed otrok. Iznajdljivost, optimizem, občasna ignoranca, brezbrižnost, prezgodnje odraščanje zaradi razmer.

Iz preteklih sezon naj še omenim:

– dobro kotirane Breaking Bad, Dexter in Big Love, komedije 30 Rock, The Office, Louie, Psych ter

– nekaj serij, ki jim ni uspelo obdržati ratinga nad 8.0 vendar so bili v prvih sezonah zelo dobro ocenjeni: Brothers & Sisters, United States Of Tara, Nurse Jackie.

Advertisements

3 thoughts on “Nove nanizanke, vredne ogleda

  1. Pingback: Nanizanke. Nove, novejše, kakorkoli. « Tinka's Stuff

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s